Narrowcasting

Narrowcasting is het door middel van audiovisuele displays benaderen van klanten. De bedoeling is dat de content zo veel mogelijk op maat is gesneden voor de ontvanger. De term is het tegengestelde van het Engelse broadcasting.

Winkels kunnen zich op een effectieve en verleidelijke manier onderscheiden. De winkel wil opvallen en zijn boodschap kwijt. De winkel kan zo plaatsgebonden informatie kwijt en wil de aankoopbeslissingen van de klant vergemakkelijken. Er zijn meerdere redenen om te beginnen met Narrowcasting:

1. Ontvankelijkheid stimuleren voor verkoop

Als een klant eenmaal de winkel binnen is, dan is dat een bepalend moment. Is de klant ontvankelijk voor een aankoop? Sfeer, heldere informatie en een aantrekkelijke presentatie zijn allen noodzakelijk om een verkoopresultaat te bereiken. Met narrowcasting is het mogelijk deze kans te verzilveren.

2. Producten tonen

Klanten worden binnengetrokken door een juiste etalage presentatie. Dit kan door een aantrekkelijke, digitale boodschap over te brengen. En nieuwe, interessante producten te laten zien. Narrowcasting vergroot uw onderscheidend vermogen in de winkelstraat, waardoor de nieuwsgierigheid van klanten wordt aangewakkerd.

3. Social media integratie

Door social media als Twitter en Facebook te integreren in de narrowcasting kanalen, beleeft de kijker actualiteit en de mogelijkheid om te participeren in de lokale situatie. En dat wordt als interessant ervaren.

4. Communicatie naar medewerkers

Narrowcasting is heel geschikt om personeel te eenvoudig bereiken. Middels korte informatieberichten, in bijvoorbeeld de kantine, bij de entree, of bij de lift, is iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. En dat op een aantrekkelijke wijze gepresenteerd.

5. Wachten verzachten

Als we ergens moeten wachten kan dat voor ergernis zorgen. Ook al zijn de redenen helder; het is druk in de winkel, en niet alle klanten kunnen op elk moment geholpen of geamuseerd worden. Een uitgelezen kans om met narrowcasting het wachten te verzachten, en klanten te informeren over het nieuws of het weer.

Wat is de Slimme Playr?

Slimme Playr is een product waarmee content gemaakt en content afgespeeld kan worden op afspeelapparaten.

Content maken
Slimme Playr is een 100% online product. Met het product kan op eenvoudige wijze content gemaakt worden, in de vorm van afbeeldingen, tekst, video. Dit zijn de ontwerpen die uiteindelijk op het scherm getoond worden.

Content afspelen

Ook het afspelen van deze content gebeurt 100% online. Dit betekent dat elk afspeelapparaat met een browser de content kan afspelen. Bijvoorbeeld met een relatief eenvoudige SMART TV (vraag naar compatible types) van nog geen 600 euro. Maar ook een Asus Chromebox, een Windows PC, een Android HDMI Stick etcetera. Dat maakt dit product hardware onafhankelijk.

Waarom Slimme Playr?

1. Webbased versus afspeelapparaten

De ondernemer kan meerdere schermen gebruiken met één abonnement. Vaak maken andere aanbieders gebruik van afspeelapparaten en is er voor elk televisie één afspeelapparaat nodig en dus een licentie. Daarom zijn aanbieders die op deze manier werken vaak duurder.

2. Onafhankelijk en gebruikersvriendelijk

Ondernemers kunnen de ontwerpmodule zelf gebruiken en toepassen, waardoor veranderingen op de tv-schermen direct doorgevoerd kunnen worden. Daardoor zijn ze niet afhankelijk van aangeleverde geprinte media en hebben ze deze kosten niet.

Waarom Slimme ICT service?

1. Wij richten ons specifiek op midden- en kleinbedrijven

Vele aanbieders van narrowcasting richten zich niet op het midden- en kleinbedrijf maar richten zich op grote bedrijven en winkelketens, vaak komt het voor dat ze simpelweg niet verkopen aan ondernemers uit het midden en kleinbedrijf.

2. De ondernemer wordt op weg geholpen

Slimme Playr helpt de ondernemer op weg wanneer gebruik gemaakt gaat worden van Slimme Playr door het ontwikkelen van templates.

Voor een uitgebreide productpresentatie, ga naar http://www.slimmeplayr.nl/

Demo aanvragen

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw bericht

Ik wil graag een demo krijgen. Neem daarom a.u.b. contact met mij op.